DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Kuchařka Pohodárny

 Kuchařka Pohodárny...

                                                                                   Tady budem s kukalindou přidávat tipy na dobrý jidla:-)).

Kuřecí nudličky na karí...

.......................................................................................................

 POTŘEBNÉ PŘÍSADY:::400 gramu kuřecích prsou (dělám i z kuřecích steaků), 3 lžíce oleje, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 malý pórek, 2 jarní cibulky, 2 lžičky kari, špetka zázvoru sušeného, 1/2 lžičky kmínu, 200ml sladké smetany, 200 ml zakysané smetany.Postup přípravy.Maso nakrájímena drobné proužky a obalíme v polovině kari. Olej rozetřeme na pánev a vsypeme všechno koření + česnek na plátky. Přidáme maso a osmahneme. Přisypeme pórek, cibulku - osmahneme. Přilijeme sladkou smetanu, osolíme, krátce povaříme. Směs posypeme zbytkem kari, přidáme zakysanou smetanu, prohřejeme. Příloha-rýžové nudle, mohou být i těstoviny.Někdy dávám žampióny. Je to také moc dobré. Pokud uděláme bez zázvoru, nevadí, já ho také doma nemívám. Já ještě přidávám do smetany tak 3 stroužky rozlisovaného česneku, dodá to výraznější chuť.

 

...........................................................................................................

Zapékané testoviny s mletým masem

Potřebné suruviny

 těstoviny, mleté maso, šlehačka, sýr, kečup, šálek vývaru, kořeni podle chuti, cibule, česnek

 

Postup přípravy

Na cibulce a  česneku osmažíme mleté maso, okořeníme, přidáme kečup, zalijeme vývarem a dusíme častým mícháním asi 30min. Mezi tím si dáme uvařit těstoviny, nejlépe spirály, nastrouháme sýr, když už máme vše připraveno, vymažeme si pekáček máslem a dáme tam půlku těstovin, na to přidáme půlku směsi z mletého masa a zas těstoviny a pak zbytek mletého masa. Posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou a dáme péct do trouby na 180 stupňů a až sýr zezlátne tak vytáhneme a podáváme.

 

 

Postup přípravy receptu:

Plněný gothajský salám:

Gothajský salám nakrájíme na širší kolečka. Nivu  

nakrájíme na malé plátky. Do každého kolečka salámu vyřízneme kapsu, do které vložíme plísňový sýr.

Naplněný salám obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Podle potřeby můžeme salám spíchnout párátkem, ale není to nutné, sýr by neměl vytékat.

Takto připravený salám opečeme ze všech stran na pánvi v rozehřátém oleji.

Hotový plněný gothajský salám podáváme s vařeným bramborem.

 

Postup přípravy receptu:

Řecký salát s oreganem........

Cibulku oloupeme a nakrájíme najemno.

Okurky, papriky a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Sýr feta nebo balkánský sýr rozporcujeme na kostičky.

Olivy rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině, přidáme pepř a olivový olej. Všechno promícháme.

Řecký salát necháme asi hodinu v lednici. Při přidávání koření nesmíme zapomenout na oregáno.

 

Čaj ze sáčku zalitý vařící vodou dle saggitari.
 
Sejmeme z podstavce rychlovarnou konvici, uchopíme víko a konvici otevřeme. Do takto připravené konvice nalijeme vodu. Poté konvici zavřeme a umístíme ji zpět na podstavec. Ujistíme se, že elektrospotřebič je přívodní šňůrou připojen ke zdroji 230V a konvici zapneme. Zapnutí je signalizováno červenou diodou, která se rozsvítí. V této fázi si nachystáme prázdný a čistý šálek se sáčkem čaje. Po zhasnutí červeného světélka konvici vyjmeme z podstavce a vroucí vodu nalijeme na přichystaný sáček v šálku. Je dobré, abychom hrneček nepřelili. Takto připravený čaj ze sáčku zalitý vařící vodou necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté konzumujeme.

Vytvořeno službou WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek