Kuchařka Pohodárny |
Tady budem s kukalindou přidávat tipy na dobrý jidla:-)). Kuřecí nudličky na karí... ....................................................................................................... POTŘEBNÉ PŘÍSADY:::400 gramu kuřecích prsou (dělám i z kuřecích steaků), 3 lžíce oleje, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 malý pórek, 2 jarní cibulky, 2 lžičky kari, špetka zázvoru sušeného, 1/2 lžičky kmínu, 200ml sladké smetany, 200 ml zakysané smetany.Postup přípravy.Maso nakrájímena drobné proužky a obalíme v polovině kari. Olej rozetřeme na pánev a vsypeme všechno koření + česnek na plátky. Přidáme maso a osmahneme. Přisypeme pórek, cibulku - osmahneme. Přilijeme sladkou smetanu, osolíme, krátce povaříme. Směs posypeme zbytkem kari, přidáme zakysanou smetanu, prohřejeme. Příloha-rýžové nudle, mohou být i těstoviny.Někdy dávám žampióny. Je to také moc dobré. Pokud uděláme bez zázvoru, nevadí, já ho také doma nemívám. Já ještě přidávám do smetany tak 3 stroužky rozlisovaného česneku, dodá to výraznější chuť.
........................................................................................................... Zapékané testoviny s mletým masem Potřebné suruviny těstoviny, mleté maso, šlehačka, sýr, kečup, šálek vývaru, kořeni podle chuti, cibule, česnek
Postup přípravy Na cibulce a česneku osmažíme mleté maso, okořeníme, přidáme kečup, zalijeme vývarem a dusíme častým mícháním asi 30min. Mezi tím si dáme uvařit těstoviny, nejlépe spirály, nastrouháme sýr, když už máme vše připraveno, vymažeme si pekáček máslem a dáme tam půlku těstovin, na to přidáme půlku směsi z mletého masa a zas těstoviny a pak zbytek mletého masa. Posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou a dáme péct do trouby na 180 stupňů a až sýr zezlátne tak vytáhneme a podáváme.
Postup přípravy receptu:Plněný gothajský salám: Gothajský salám nakrájíme na širší kolečka. Nivu nakrájíme na malé plátky. Do každého kolečka salámu vyřízneme kapsu, do které vložíme plísňový sýr. Naplněný salám obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Podle potřeby můžeme salám spíchnout párátkem, ale není to nutné, sýr by neměl vytékat. Takto připravený salám opečeme ze všech stran na pánvi v rozehřátém oleji. Hotový plněný gothajský salám podáváme s vařeným bramborem.
Postup přípravy receptu:Řecký salát s oreganem........ Cibulku oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky, papriky a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Sýr feta nebo balkánský sýr rozporcujeme na kostičky. Olivy rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině, přidáme pepř a olivový olej. Všechno promícháme. Řecký salát necháme asi hodinu v lednici. Při přidávání koření nesmíme zapomenout na oregáno.
Čaj ze sáčku zalitý vařící vodou dle saggitari. |
Vytvořeno službou WebSnadno.cz | Nahlásit protiprávní obsah! | ![]() |